perjantai 7. kesäkuuta 2024

                                                        LAPSI MEISSÄ

Hei sinä kuulijani ja lukijani😀. Viime kerran kirjoituksestani on aikaa ja ennen tämän kirjoituksen aihetta olisi ollut pari kolmekin muutakin jonossa jo tovin, mutta nyt otsikon mukainen teema halusi tulla esiin.

Tulin eilen kahden päivän antoisalta työreissulta. Oikeastaan olin ollut viikon poissa kotimaisemista ja olin sitäkin ennen matkannut pitkin ja poikin suomea. Kehoni on mittari moneen asiaan mikä liittyy hyvinvointiini ja minun on täytynyt oppia sitä kuuntelemaan totuudenmukaisesti🙏. Tänään keräsin jo kuudelta vaikka sattuneesta syystä univelkaa oli kertynyt viimeajoilta. Heräämiseni syy oli kovat vatsanväänteet ja kipu vatsassani. Pian käsitin, että tämä ei ole kuitenkaan varsinaista vatsatautia, vaan jotain muuta, mutta mitä muuta?!.

Olin laiminlyönyt jotain tärkeää osaa itsessäni ja olin antanut ympäristön sekä ihmistenkin tehdä sitä ehkä jo pitempään. Meidän keskuudessamme on myös käsite, jota kutsun "väärinymmärryksen kulttuuriksi"!. Se aiheuttaa monia haasteita ihmisten välille. Kutsumustehtävä jota voin tehdä ihmisten hyväksi on erityisen antoisaa ja palkitsevaa, mutta myös erityisen vaativaa ja haastavaa. Sen vastapainoksi tarvitaan hiljaisuutta ja vetäytymistä omaan voimaan. Luonnon läheisyys on myöskin korvaamaton näissä tilanteissa. Kuitenkin, nyt oli ollut pidempi jakso jossa olin ollut paljon ihmisten edessä. Nyt kehoni alkoi antaa viestejä mitä tulisi tehdä. Tanssi on minulle erityinen harrastus, siinä tunnen sisäisen lapseni riemuitsevan, ehkäpä sitä tarvitaan lisää😘!

Me olemme ihmisinä moniulotteisia olentoja, josta olen usein maininnutkin! On myös tärkeää suostua ihmiseksi ja tuntea olevansa inhimillinen olento. Tälle on hyvä nimitys "sisäinen lapsi"😍!. Mutta nyt tänä aamuna aikaisin oma sisäinen lapseni alkoi osoittaa mieltään ja rimpuilla se ei ollut saanut tilaa ilmentää itseään aikoihin. Niinpä aamun pahoinvointikohtaukseni johti siihen että oksennusta tuli konkreettisesti muutaman minuutin ajan sitten tuli puolisentuntia kestävä voimakas tunneperäinen reaktio. Sen jälkeen tuli rauha kehooni, kaikki oli hyvin ja nukahdin uudelleen hetkeksi.

Meidän yhteiskunta antaa meille kovia paineita siitä miten meidän pitäisi toimia ja käyttäytyä ja myös silloin kun olemme tietyn ikäisiä. Lapsi meissä on ajaton, iätön, viaton ja puhdas. Pidetään se sellaisena!. Se ei käsittele eikä ymmärrä lineaarista aikakäsitettä (koska sellaista ei ole), vaan elää nyt hetkessä aina. Tunne ja tunnista se sisälläsi, koska se on eittämättömän tärkeä voimavara sinulle. Pidä siis sinäkin huolta sisäisestä lapsestasi kuuntele sitä ja sen tarpeita välittämättä ulkomaailman odotuksista. Rakasta lasta sinussa ehdoitta💔!.

Mika